Dat EPDM dakbedekking vooral gebruikt wordt voor platte daken wist u misschien al, maar wat is EPDM eigenlijk precies? EPDM dakbedekking is een hightech synthetisch rubber. Meer informatie over deze vorm van dakbedekking, zoals de voor- en nadelen, leest u op deze pagina.

Plaatsen van EPDM dakbedekking

Een groot voordeel van EPDM is dat de dakbedekking op maat wordt gemaakt voor uw dak. Dit scheelt aanzienlijk in de arbeidsuren en is daardoor extra kostenefficiënt. Het plaatsen van EPDM folie gebeurt door deze vast te lijmen aan de onderliggende laag. Vaak kan dit direct op de dakisolatie worden gelegd.

Voordelen van EPDM

De redenen waarom EPDM zo populair is onder dakdekkers in Nederland zijn voor veel huizenbezitters doorslaggevend. Zo heeft een EPDM dak:

 • een zeer lange levensduur, gemiddeld gaat een EPDM dak 40 tot 50 jaar mee.
 • een sterke samenstelling, de stof is waterdicht en scheurt niet. Hierdoor kunt u er het gehele jaar op blijven lopen.
  bijna geen onderhoud nodig.
 • de ideale ondergrond om een groendak te creëren.
 • Nadelen van EPDM

  De vele voordelen die het gebruik van EPDM met zich meebrengen moeten uiteraard tegenover de nadelen worden opgezet om een realistisch beeld te creëren. Echter, EPDM dakbedekking kent praktisch maar één nadeel. Het rubber gaat slecht samen met chloor. Hierdoor is een EPDM dak in de buurt van een zwembad geen goed idee. In de praktijk komt deze combinatie echter bijna niet voor.

  Prijs van EPDM

  De precieze prijs voor het plaatsen van EPDM dakbedekking hangt af van verschillende factoren. Onder deze factoren vallen onder andere het soort EPDM, het totale oppervlakte van het dak en de moeilijkheidsgraad van het dak. Ook het verwijderen van eventuele oude dakbedekking kan extra tijd en dus arbeidsuren kosten. In sommige gevallen moet een bestaand dak gerenoveerd worden voordat nieuwe dakbedekking gelegd kan worden. Graag meer informatie over de kosten van EPDM dakbedekking? Vraag dan gratis een offerte aan en weet gelijk meer over de prijs van EPDM voor uw dak.