+316 51 99 59 50

08:00 - 17:00

info@hoogervorstdakwerk.nl

Contact via de mail

Keramische dakbedekking is nog steeds een van de meest gebruikte manieren om daken te beschermen tegen wind, regen en temperatuurschommelingen. Deze populariteit is te danken aan lange levensduur van keramische dakpannen en het feit dat ze vaak goedkoper zijn dan andere vormen van dakbedekking.

Voordat dakpannen geplaatst kunnen worden moet eventueel de oude dakbedekking eerst verwijderd worden. Als dit voltooid is kan het onderdak geplaatst, een waterdicht zeil waardoor de stormvastheid en thermische isolatie van het dak bevorderd worden. De volgende stap is het plaatsen van de daklatten. De latten worden horizontaal en verticaal geplaatst en dienen als fundering voor de dakpannen. Deze daklatten komen samen in de daknok.

dakbedekking hellend dakVoordelen van keramische dakbedekking

Het plaatsen van een keramische dakbedekking komt met overtuigende voordelen. Hieronder vermelden we de belangrijkste voor- en nadelen voor het plaatsen van een keramisch dak, beginnend met de voordelen:

  • Voor veel mensen is de look van de dakpannen doorslaggevend. Ze zijn bekend met deze constructie en vinden dit vaak mooi.
    Keramische dakpannen zijn bestendig tegen weersinvloeden en voeren regenwater effectief af.
  • De dakpannen hebben een relatief lange levensduur, tot wel 100 jaar.
  • Een keramisch dak is relatief eenvoudig te plaatsen, vergelijken met andere vormen van dakbedekking.
  • Zeker vergeleken met een rieten dak, is een keramisch dak veel brandveiliger.

Nadelen van keramische dakbedekking

Uiteraard kent ieder voordeel zijn nadeel, zo ook keramische dakbedekking. Hieronder vindt u enkele nadelen van het gebruik van dakpannen voor dakbedekking:

    • De isolatiewaarde van keramische dakbedekking ligt lager dan bij andere vormen van dakbedekking.
    • De dakpannen zijn gevoeliger voor storm dan bijvoorbeeld EPDM of leien daken.

Kosten van keramische dakbedekking

De prijs van een keramisch dak is afhankelijk van meerdere factoren, zoals het totale formaat van het dak, de moeilijkheidsgraad, de hoeveelheid hulpstukken en het type dakpannen dat gebruikt wordt. Benieuwd wat keramische dakbedekking voor uw huis kost? Vraag vrijblijvend een offerte aan bij Hoogervorst Dakwerk.

Contact

We denken graag met u mee