Kunststof/PVC

Hoogervorst Dakwerk is onder andere gespecialiseerd in kunststof (PVC) dakbedekking. Vanwege de duurzaamheid en de relatief betaalbare prijzen wordt PVC dakbedekking de laatste jaren steeds vaker gebruikt. Andere doorslaggevende voordelen van deze dakbedekking zijn het lichte gewicht en de soepelheid van het materiaal. Het kunststof krimpt en kan uitzetten bij temperatuurverschillen, waardoor het dak geen beschadigingen oploopt.

PVC Dakbedekking

Over het algemeen gaat PVC dakbedekking zo’n 25 tot 23 jaar mee. Om PVC aan te brengen worden de rollen uitgerold op het dak en ter plekke op maat gesneden. Hierdoor zijn schoorstenen, ventilaties en andere obstakels geen probleem. Er kan immers zo omheen gesneden worden. De methode waarop PVC wordt aangebracht lijkt sterk op de methode die gebruikt wordt bij bitumen/dakleer. Hoogervorst Dakwerk brengt PVC aan door middel van lijm en hete lucht, waardoor het stevig vast komt te zitten op het dak.

Voordelen van PVC dakbedekking

Het gebruik van PVC dakbedekking brengt verschillende voordelen met zich mee. Hieronder vindt u de belangrijkste voordelen van kunststof dakbedekking:

 • PVC dakbedekking is milieuvriendelijk. De kunststof kan eenvoudig gerecycled worden.
 • Kunststof dakbedekking is relatief goedkoop.
 • PVC heeft een licht gewicht maar is toch sterk en waterdicht.
  Bij temperatuurschommelingen groeit en krimpt PVC mee.
 • Nadelen van PVC dakbedekking

  Om een realistisch beeld te krijgen van PVC dakbedekking moeten niet alleen de voordelen, maar ook de nadelen onder de loep genomen worden. Hieronder staan de twee belangrijkste nadelen van PVC dakbedekking vermeld:

  • PV dakbedekking heeft een kortere levensduur dan alternatieven.
  • Naarmate de dakbedekking langer ligt, wordt ook de flexibiliteit minder.
  • Kosten van PVC dakbedekking

   Het is niet mogelijk om één prijs voor PVC dakbedekking te noemen. De kosten voor het plaatsen van een kunststof dak worden beïnvloed door onder andere het verwijderen van een eventueel oud dak, het totale oppervlakte van het dak, de moeilijkheidsgraad van het dak en de kleur PVC die gekozen wordt. Wilt u graag meer informatie over de mogelijkheid tot PVC dakbedekking op uw dak? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan bij Hoogervorst Dakwerk.